Запрошуємо на презентацію збірки творів Миколи Чернявського

Запрошуємо на презентацію збірки творів Миколи Чернявського

“Бахмут Український” активно співпрацює з київською ГО “Українська ініціатива”. Останній наш проект – видання збірки вибраних творів нашого земляка – Миколи Чернявського. Запрошуємо на презентацію.

27 січня 2018, об 11.00, у Бахмутському краєзнавчому музеї відбудеться захід, присвячений вшануванню пам’яті видатного українського поета, письменника, перекладача та громадського діяча Миколи Чернявського з нагоди 150-річчя з дня його народження, 120-річчя появи першої друкованої української книжки на Донбасі («Донецькі сонети», видані у 1898 році в Бахмуті) та 80-річчя з дня його трагічної загибелі в часи радянського тоталітаризму. Під час заходу буде презентовано видану наприкінці 2017 коштом громадських організацій «Українська Ініціатива» та «Бахмут Український» збірку творів Миколи Чернявського.

У заході візьмуть участь представники ГО «Українська Ініціатива»: голова правління організації Юрій Косенко (Доповідь на тему «Життєвий шлях Миколи Чернявського та важливість вивчення його творчості у наш час»), заступник голови правління Ольга Тимчишин (Доповідь на тему «Аналіз творчого спадку Миколи Чернявського»), керівник осередку ГО «Українська Ініціатива» в Донецькій області Олена Василенко (Доповідь на тему «Подальші плани ГО «Українська Ініціатива» та Міністерства інформаційної політики України щодо популяризації творчості Миколи Чернявського на теренах Донбасу»).

У грудні 2017, зусиллями ГО «Українська Ініціатива» було проведено захід з ушанування пам’яті Миколи Чернявського в Добропіллі, здійснено поїздку в село Шахове, де народився М. Чернявський, за участю членів правління організації та першого заступника міністра інформаційної політики України Еміне Джапарової було проведено прес-конференцію в Укрінформі, – до процесу популяризації творчості Миколи Чернявського залучено значну кількість людей. Для участі в заході у Бахмут приїде бібліотекар Добропільської центральної бібліотеки Світлана Іванівна Бичкарьова, яка презентує місцеві видання, присвячені М. Чернявському, та розповість про вивчення його творчої спадщини в Добропільському районі.