Вифлеємський Вогонь Миру в Бахмуті

Вифлеємський Вогонь Миру в Бахмуті

Міжнародна скаутська акція «Вифлеємський Вогонь Миру» вже стала традиційною для нашого міста: пластуни Бахмуту поширюють це Світло третій рік поспіль. На цей раз передача Вифлеємського Вогню громаді, військовим та гостям міста відбулась 21 грудня. На заході лунали веселі колядки та вольові пісні, а після спільної молитви усі бажаючі отримали Вогонь для своєї родини. Також діяв благодійний ярмарок, на якому була можливість придбати смачне печиво, милі ялинкові прикраси та свічечки. Охочі мали змогу отримати пізнавальні інформаційні матеріали.
Вогонь Миру щороку запалюється у Вифлеємі, на місці народження Ісуса Христа, і розповсюджується по всьому світу. З 1992 року, завдяки членам “Пласту”, Вифлеємський Вогонь поширюється і в Україні. Щороку пластуни передають його українській громаді, церквам, несуть до дитячих притулків, лікарень, а з початком бойових дій на Сході України – у зону проведення Операції об’єднаних сил: на передові позиції української армії, у військові лікарні. Це Світло мандрує з країни в країну й долає безліч миль, аби якомога більше Душ могли відчути тепло Вифлеємського Вогню. Скаутська акція «Вифлеємський Вогонь Миру» приурочується до святкувань Різдва Христового. Щороку її благословляють Православна, Українська Греко-Католицька та Римо-Католицька Церкви в Україні. Традиційно Вогонь з Вифлеєму зберігається в церкві до 19 січня – свята Йордану (Хрещення Господнього), ним люди запалюють свічки на Святу Вечерю.
Представники осередку національної скаутської організації України «Пласт» у Бахмуті щиро дякують команді пластунів із Києва: Роману Орищенко, Олегу Вдов’яку та Роману Лозинському, які поширюють Вифлеємський Вогонь на Сході; висловлюють глибоку вдячність громадській організації «Бахмут Український» за допомогу та сприяння розвитку пластового руху в Бахмуті та представникам духівництва (настоятелю монастиря у Званівці отцю Павлові та іншим військовим капеланам) за підтримку та покровительство.
Нехай Вогонь з Вифлеєму зігріває серця і зміцнює Віру в Душі, а сяйво Вифлеємської зірки ніжно осяює шлях своїм священним світлом!

<img src=”http://bahmutukr.org/wp-content/uploads/2019/12/79857460_2568443213191547_3983041877334032384_n-1170×878.jpg” alt=”” class=”aligncenter size-large wp-image-6938″ />