В Бахмуті вшанували пам’ять Небесної сотні та тих, хто загинув під Дебальцевим

В Бахмуті вшанували пам’ять Небесної сотні та тих, хто загинув під Дебальцевим

На площі Свободи 19 січня 2018 року в місті Бахмут відбулися масові заходи присвячені двом пам’ятним датам: Річниці Євромайдану. Вшанування Небесної Сотні та Річниці виходу військ з Дебальцевого. Вшанування загиблих під час виходу військ з Дебальцевого.

Громадські організації міста підготували фотовиставку «Вихід з Дебальцево» та розташували на площі військову машину символічно вкриту червоними маками поряд з світлинами Небесної Сотні, прикрашеною пелюстками троянд, символічною відзнакою «Пелюсткової Ходи» в Києві на Майдані. На Площі Свободи розгорнули Українські прапори та банери.

Разом з містянами в заходах брали участь військові 54 окремої бригади, яка розташована в місті, та бійці батальйону «Донбас» Національної Гвардії України, які чотири роки тому виходили з Дебальцевого. Розпочалися заходи Гімном України, який натхненно виконували всі присутні. На площі відбулась Поминальна Панахида за тих, хто загинув за Волю України та виконання Духовного Гімну України. Після чого відбувся перегляд унікальних матеріалів, знятих бійцями під час виходу з Дебальцевого, та всі присутні занурились в атмосферу тих багатостраждальних для всіх українців подій. На заході був організований вільний мікрофон та всі охочі могли згадати те, що відбувалось в ті важкі часи. В виступах поряд з смутком відчувалась світла віра всіх присутніх в нашу перемогу, перемогу українського народу, який спроможний в важкі часи об’єднуватись та давати відсіч ворогові у будь-які часи.