Чекаємо бахмутян на акті передачі Вифлеємського вогню

Чекаємо бахмутян на акті передачі Вифлеємського вогню

23 ГРУДНЯ В БАХМУТІ НА ПЛОЩІ СВОБОДИ З 14.00 ПО 15.00, ВІДБУДЕТЬСЯ АКЦІЯ ПЕРЕДАЧІ ВИФЛЕЄМСЬКОГО ВОГНЮ МИРУ

Вифлиємський Вогонь Миру- це символ добра, миру й злагоди, промінець тепла ,душевного спокою, любові до людей і досвіту. Прийшовши з місця народження Ісуса Христа, він визволяє людей з розпачу і дає сил, сподівання і надію. Рівночасно, цей промінчик є солідарністю зі всіма, хто далеко, з убогими і поєднанням з Христом, котрий також народився в убогості.

Цю передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський Вогонь Миру – започатковано в Австрії, проте завдяки пластунам традиція була запроваджена і в Україні.

Щороку з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вогонь з Вифлеєму долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру, злагоди і сподівання, об’єднуючі нашу країну із Заходу до Сходу.

Після розгортання військових дій на території України, тема миру набула особливої актуальності. Саме тому Світло миру та добра засвітить зокрема і на Східній Україні, у місцях найбільшої тривоги та напруження: там, де миру справді недостатньо.

Та напередодні Різдвяних свят пластуни Бахмута, в якому віднедавна розпочав свою роботу осередок Національної Скаутської Організації України – «ПЛАСТ», передадуть цей вогонь громаді міста, зігріваючи теплом Вифлеємського Вогню Миру серце кожного жителя.

Цьогоріч в Україні передача Вогню Миру відбуватиметься вже традиційно. 12 грудня Вогонь миру та добра українські скаути – пластуни – отримають у Відні та привезуть до Києва, звідки поширять це символічне світло по усій країні. А вже 23грудня кожен житель Бахмута зможе взяти часточку цього вогню до своєї оселі і запалити свічки вдома на Святу Вечерю. На свято до нас приїдуть гості – пластуни з багатьох міст Донецької області, які також повезуть цей Вогонь до своїх осередків.

Долучайся до поширення Вифлеємського Вогню Миру!
Будь тією іскрою, завдяки якій добро поширюється по цілому світу!

координатор ВВМ в Бахмуті – Шуміловська Вікторія, номер телефону – 099 15 16 200

plast.bahmut@gmail.com

Сторінка акції на Facebook: https://www.facebook.com/vohon.plast.org.ua/