У Бахмуті до річниці визволення не змогли відкрити дошку пам’яті

У Бахмуті до річниці визволення не змогли відкрити дошку пам’яті

Бахмут вже два роки живе у режимі прифронтового міста, але завдяки зусиллям українських бійців, волонтерів, небайдужих людей тут – Україна!

Біля приміщення педагогичного училища, де в липні 2014 року розмістився батальйон “Донбас”, пройшов мітинг-панихида за загиблими вояками. Про події тих років розповіла директор школи №7, яка спілкувалась з добровольцями, бійці батальйону “Донбас”, депутат Верховної Ради, а тоді- комбат “Донбасу”- Семен Семенченко.  4fOfCreFkBY

Нажаль, відкрити меморіальну дошку до пам’ятної дати не вийшло: через суперечності у формулюванні, депутати відмовились затвердити дошку, що привезли добровольці.

-Я пам’ятаю, як ми прийшли сюди вперше, два роки тому. Більшість – вперше побачили не тільки бійців, але й один одного- до цього волонтери через небезпеку спілкувалися тільки через Інтернет. Ми побачили, що хлопці воюють майже голими руками, зрозуміли – ця війна так швидко не скінчиться! Зараз хочу попросити пробачення за те, що дошка зараз не висить на цьому місці. Обіцяю, що це обов’язково зробимо, – сказав на панихиді керівник “Бахмута Українскього” Сергій Гончаров. 

митинг2

Після емоційного виступу Семена Семенченка, який пообіцяв особисто перевірити, щоб місцева влада не саботувала це рішення, виступила секретар міськради Світлана Кіщенко, яка зазначила, що місцева влада та особисто міський голова теж багато зробили для того, щоб у Бахмуті був мир та Україна. 

BBPgPdHDlWk

Після цього присутні пройшли ходою до площі Свободи, де розпочався концерт.

oKnsaqmTYFk