На Зелені свята вінки від "Оберігу" прикрасять домівки бахмутчан (Фото)

На Зелені свята вінки від "Оберігу" прикрасять домівки бахмутчан (Фото)
Вже традиційним стало проведення в дитячий бібліотеці міста майстер-класів з виготовлення запашних вінків чарівницями  творчої майстерні “Оберіг” міста Бахмута.
Изображение 012

 
Впродовж багатьох років напердодні Зелених свят, як звуть Трійцю в Україні, дорослі і діти міста мають можливість навчитися робити своїми руками вінки з лікувальних трав, подарувати собі і навколишньому світу щастя та радість. 
Изображение 018 (1)

 

Щира людина, гарна майстриня – Тетяна Дмитрівна Гольц – ще з осені почала готувати основи під святкові віночки Чому так рано? Тому що для неї, майстрині з плетіння,  дерева, трави, повітря, земля – все живе. І вона знає, що гілку можна зрізати, коли припиниться рух соку в дереві, тоді воно не так відчуватиме біль.

Изображение 017

А трави напередодні Трійці сам Бог велів збирати, бо всі вони так прагнуть подарувати людям свої цілющі якості, свої пахощі і красу на щастя, на довголіття, на лад у сім”ї.

Изображение 016

 

Цього разу вперше майстер-клас проходив на порозі будинку бібліотеки. Тому перехожі також могли долучитися до цього цікавого та корисного діла.

Изображение 022 (1)

Тільки сусіди з приймайльні Клюєва миттево збігли, відчувши пахощі трав. Мабуть, Трійціне зілля і насправді відлякує нечисту силу?

Изображение 009 (1)

 

Изображение 019 (3) Изображение 021 (1)