"Бахмут Український" відкритий для співпраці

"Бахмут Український" відкритий для співпраці
Дуже цікава зустріч відбулася у Центрі адаптації переселенців, з яким “Бахмут Український” плідно співпрацює. На неї були запрошені представники державних структур, які займаються роботою з переселенцями, та  всі громадські організації, що працюють в місті. 
 
Спікером була  системний сімейний психолог, яка постійно вдосконалює свої знання та працює в різних напрямках надання психологічної допомоги. Вона уважно вислухала всі проблеми, про які говорили присутні, і чітко відповіла, де може бути надана конкретна допомога.
Серед гострих проблем нашої громади були висикий рівень алко- і наркозалежності, негаразди в сім’ях, психологічні проблеми, які виникли у зв’язку з війною.
Представник “Бахмута Українського” розповів про традіційні майстер-класи, які проводяться вже майже рік саме для вимушених переселенців, що надає їм можливість адаптуватися у соціум та відовліктися від проблем за допомогою прикладного мистецтва та народної творчості.
 Також волонтер озвучила проблему з пораненими і хворими бійцями, які лікуються  в цівільних лікарнях міста. Про це вже неодноразово писав наш сайт, та змінити щось, нажаль, ніхто не взмозі. Члени нашої організації вирішили, що наша задача- не зупинятися та годувати бійців й хоча б говорити про проблему на всіх рівнях.
На зустрічи виступала також кризовий психолог Тетяна Назаренко. Цікавим в її розповіді було те, що виявляеться, в світі саме слово “кодировка від алкоголя” визиває жах і обурення серед фахівців. Вони вважають це шарлатанством і вживають тільки медикаментозні та психологічні засоби лікування залежностей.
Цікавим було те, що , як відмічали фіхівці, за останній час смінилося на краще ставлення до психологів, і люди все частіше звертаються до них за допомогою.
Попереду ще багато важких і цікавих справ, бо війна загострила всі проблеми, але тільки в співпраці  різних структур організацій можна об’єднуватись для їх вирішення.

Сама зустріч стала своєрідним атристресовим заходом. Аромат кави та затишне приміщення, де спілкувалися однодумці, зробили свою справу.