Вітання «Бахмуту Українському» від Артиста (ВІДЕО)

Вітання «Бахмуту Українському» від Артиста (ВІДЕО)

Гарячі вітання всім патріотам Бахмуту, а особливо активістам громадської організації «Бахмут Український», в телефонній розмові передав Ігор Чайковський (позивний Артист). Обіцяв обов’язково приїхати, можливо навіть з театром, казав, що скучив за бахмутськими побратимами.

Очі і голос цього чоловіка пам’ятають багато з нас. Ігор Чайковський записав для першого великого міського заходу після визволення Бахмута відео з виконанням Гімну України. Це було 20 вересня 2014 гору.

Позаду в цього чоловіка було багато, як у більшості добровольців. Але найстрашніший біль був у його батьківському серці. Його сина катували і покалічили орки. Тоді ще було невідомо, чи зможе підліток ходити. Хворе серце нестерпно боліло, а він записував Гімн для Бахмута. А його велика родина, залишивши все в Донецьку, намагалася будувати нове життя в Дніпропетровську. Вони не чекали допомоги, вони робили. У родини був ляльковий театр, який давав заробіток, задоволення від творчої праці, можливість говорити з дітьми і дорослими мовою мудрої або веселої ляльки. «Артист» – не позивний, це частина мирного життя, що назавжди лишилася у часі «до війни».

13100720_1022796911103200_1054139787193478968_n (1)

Зараз  Ляльковий театр працює, донька з зятем створили окрему групу, яка виступає з ростовими ляльками. Найголовніше, після довгого лікування в Україні і Німеччині, син ходить самостійно. Як каже Ігор, мабуть ніколи вже не знімить спеціального взуття, але ж ходить, ходить самостійно!

Його велике серце, якому так болить все, що коїться на його рідній Донеччині, випромінює тільки любов, батьківську любов, до знайомих і незнайомих українських дітей і дорослих.

«Хоробрі серця», випуск перший за участю Ігоря Чайковського