"Одесити на Донбасі" і відкриття меморіальної дошки відомій режисерці: запрошуємо на захід у кінотеатрі "Побєда"

"Одесити на Донбасі" і відкриття меморіальної дошки відомій режисерці: запрошуємо на захід у кінотеатрі "Побєда"

“Бахмут Український” долучається до ініціативи кінотеатру “Побєда” і запрошує у неділю, 25 лютого, о 13.00, на  прем’єрний  показ документального кінофільму “Одесити на Донбасі”. Вхід вільний.

З цієї події розпочинається тур патріотичного документального кіно в зоні АТО, ініційованого Державним агентством України з питань кіно. Під час заходу відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки Ларисі Шепітько – відомій українській сценаристці та кінорежисеру, яка народилася у Бахмуті.

Головні герої фільму – семеро одеситів, які брали участь у бойових діях в зоні АТО. Всі вони дуже різні, й причини поїхати на фронт у кожного – свої. В кожного – своя «військова історія». Хтось отримав тяжкі моральні та фізичні травми. А комусь навіть вдалося знайти в труднощах, що довелось пережити, додаткову мотивацію для життя та творчості. Хтось готовий повернутися в зону АТО та продовжувати боротьбу. А комусь ніколи більше не побачити рідне місто. Деякі герої, що повернулися до мирного життя, зрозуміли, що війна для них, як і для країни, ще не закінчена.

 

Перед показом, орієнтовно о 13.15, відбудеться прес-конференція, в якій братимуть учасники Державного агентства України з питань кіно, а також автори фільму.

Захід відбудеться за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.