Запрошуємо бахмутчан на арт-перфоманс "М’ята" та лекцію "Мистецтво в часи змін і конфліктів"

Запрошуємо бахмутчан на арт-перфоманс "М’ята" та лекцію "Мистецтво в часи змін і конфліктів"

22 березня

Бахмут, Краєзнавчий музей

14:00 – лекція, 18:30 – перформанс

Арт-поле

– Лекція-обговорення «Мистецькі проекти в часи змін і конфліктів», до якої будуть включені приклади з безпосереднього досвіду учасників агенції «АртПоле» протягом 2013-2016 рр., а також суб’єктивна підбірка співзвучних прикладів з історії світового мистецтва, літератури, кіно.

– Перформанс «м’ята» — оснований на документальних історіях. Що означає паМ’ЯТАти? Відповідь Оля Михайлюк намагається знайти за допомогою жестів, літер, предметів, запахів, смаків. Історії різних людей резонують з діями перформерки. Цей багатовимірний колаж дає можливість на коротку мить торкнутися своїх спогадів — зустрітися з тими, хто пішов. Наблизитися до тиші й разом прожити цю «хвилину».

Це вимагає зусиль і зосередженості не лише від митців, а й від аудиторії. Але й допомагає — якщо не знайти відповіді, то принаймні сформулювати запитання. Впевнені, що саме в живій взаємодії виникають такі необхідні зараз розуміння й довіра.

Дякуємо за допомогу і співучасть CFS Толока (Старобільськ), Восток-SOS, “ХочуБуду” (Сєвєродонецьк), ВІЛЬній ХАті (Краматорськ), Бахмутському державному краєзнавчому музею, ГО “Бахмут Український”, Ламповій (Покровськ), Платформі ТЮ! (Маріуполь) і Запорізькій Новій Драмі.

Проект здійснюється за підтримки Української ініціативи з підвищення впевненості (UCBI) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Приєднуйтеся до події у ФБ

17342596_1268250343230354_6593433598977884971_n