Як в Бахмуті зустрічали кіно про жінок на війні

Як в Бахмуті зустрічали кіно про жінок на війні

В неділю в бахмутському кінотеатрі Перемога пройшов безкоштовний показ документального кіно “Невидимий батальйон”, який відбувся за підтримки ГО “Асоціація жінок Пані” у партнерстві з Центром соціальної підтримки ветеранів АТО та їх сімей “ПОРУЧ”, керівництва Операції Об’єднаних Сил. 

Приємно, що на показ, окрім традиційного патріотичного кола містян, представників ГО, партій  та військових підрозділів, прийшли звичайні мешканці різних вікових категорій. Перед демонстрацією фільму глядачі мали можливість поспілкуватися з організаторами показу та митцями, котрі були причетні до створення фільму про жінок на війні, який, до речі, був знятий жінками. Про свою історію військової служби розповіла бахмутянка Юлія, яка пішла добровольцем у військо з початком війни. 

Шість історій жінок, які беруть безпосередню участь у бойових діях, викликали різні емоції. Навіть самі героїні не можуть однозначно сказати, яке саме місце треба відвести жінкам на війні, бо фактично кожна з них демонструє на своєму прикладі і героїзм, і трагедію. Проблеми, які підіймаються в стрічці, є дуже актуальними: чому жінки, які виконують бойові завдання, досі записуються швачками чи кухарками, як правильно реабілітувати жінку, що пройшла пекло війни, чи взагалі, чи повинна держава стимулювати жінок до військової служби. 

Після сеансу в залі довго не замовкали оплески. Хтось не стримував сліз, бо ця тема для більшості мешканців України, і зокрема, Донеччини є близькою та болючою. Бахмут вдячний за те, що мав можливість подивитися та обговорити важливий фільм.