"Бахмут Український" оприлюднив відкритий лист до перших осіб держави

"Бахмут Український" оприлюднив відкритий лист до перших осіб держави

Президенту України

Порошенко Петру Олексійовичу

Голові Верховної Ради України 

Парубійю Андрію Володимировичу 

 Прем’єр-міністру України

Гройсман Володимиру Борисовичу

 Міністру оборони України

Полтораку Степану Тимофійовичу

 

 Міністру внутрішніх справ України

Авакову Арсен Борисовичу

 Голові Служби безпеки України

Грицаку Василю Сергійовичу   

Міністру соціальної політики України

Реві Андрію Олексійовичу

Голові  Донецької військово-цивільній адміністрації

Жебрівському Павлу Івановичу

Відкрите звернення

З липня 2014 року громадяни міста Бахмут Донецької області об’єднали спільні зусилля в допомозі армії, пораненим та вимушеним переселенцям. Наша громадська організація «Бахмут Український» на той час стала одним з потужних пунктів надходження гуманітарної допомоги в місто з усієї України. Організації та звичайні люди надсилали допомогу для фронту чи переселенців “Бахмуту Українському”, бо наша діяльність була відкрита і прозора та не мала на меті отримання користі чи збагачення. Всю історію можна бачити на нашій сторінці в ФБ яка відкрита з серпня 2014р https://www.facebook.com/pg/bahmutukr/photos/?ref=page_internal та на сайті http://bahmutukr.org/activity/

На одному з засідань координаційної ради чиновники міськради надали організації підвальне приміщення по вулиці Чайковського,23 для акумулювання волонтерської допомоги. В 2015 році для укладання договору оренди була нарахована сума оренди 534грн. Оскільки ми не прибуткова організація і це приміщення було задіяне тільки для допомоги військовим та переселенцям, ми в 2015році звернулись до голови з проханням надати нам право на безоплатне користування цім приміщенням до закінчення бойових дій. Більш питання оплати за користування приміщення не виникало, і ми вважали, що голова міськради вирішив його в законний спосіб.

Раптом в 2017 році виникло питання: оплата за приміщення або виселення. На той час одна з кімнат була пристосована під виготовлення маскувальних сіток для підрозділів ЗСУ та НГУ. Вже було виготовлено та відправлено на фронт по заявках бійців майже 200 сіток. В двох інших кімнатах підвалу ми поставили стелажі для акумулювання та видачі гуманітарної допомоги переселенцям та бійцям на передову чи в шпиталь. З нашого складу отримали допомогу тисячі переселенців та місцевих мешканців, які мали потребу. Саме з цього складу ми завантажуємо різними корисними речами бійців різних підрозділів, які стоять по всій лінії фронту Донеччини. Ми співпрацюємо як з безпосередньо військовими, так і з працівниками СІМІК-Бахмут, які везуть допомогу в найгарячіші місця.

Ми звернулись до голови Бахмутської міської ради Реви О.О. з проханням надати нашій організації це приміщення в безоплатну оренду (договору позички) згідно Положення. Чиновники нам відповіли, що це приміщення не є в списку на таку оренду. По Положенню в список не вноситься тільки приміщення, які є в списку на приватизацію. В списках про приватизацію цього приміщення немає.

Ми звернулись до депутатів Бахмутської міської ради з проханням внести це приміщення до списку. Питання на сесію не виносилось, рішення досі немає. Натомість в таємний спосіб голова міськради організує позов до Господарського суду Донецької області про примусове виселення організації з цього приміщення. Зараз ми в суді виборюємо право мати можливість допомагати військовим та вимушено переміщеним нужденним людям. Місцевий чиновник, з йому особисто відомих причин, намагається не допустити на, як він каже, своїй території допомогу військовим, переселенцям. Він блокує нашу роботу не тільки в цій сфері, його дуже дратує проведення нами заходів по пам’ятним датам як української історії так і сьогодення.

Ви в публічних виступах, Указах, Розпорядженнях завжди висловлюєтесь за допомогу армії, розширення українського простору, особливо в нашому регіоні. Вшанування Героїв України, виховання в молоді патріотизму, та гордості за Україну. Наша організація саме це і робить. Тоді чому можливо таке, коли місцевий чиновник знищує своїми діями цю роботу? Чому для нього Укази Президента не дійсні, а Закони України не обов’язкові, навіть Регламент та Положення, які прийняла місцева рада, не обов’язкові для виконання. Звертаємось до Вас з проханням допомогти вирішити проблему, яка є наслідком відношення чинної влади міста до патріотично налаштованих свідомих громадян та висвітлює всім добре відоме протистояння проукраїнських громадських організацій на Донбасі з старою місцевою владою, яка по суті, своєю діяльністю, привела війну в наш дім.

Сподіваємось, що Ваші відповіді дадуть нам змогу не опускати руки, а продовжити розширювати та зміцнювати український простір в місті Бахмут.

Лист направлений до всіх вказаних осіб.