Волонтери разом зі студентами популяризують українську культуру

Волонтери разом зі студентами популяризують українську культуру

Представники творчої майстерні «Оберіг» та ГО « Бахмут Український»  взяли участь у підготовці та проведенні V Науково-практичної конференції з міжнародною участю, що проводилась в Бахмутському медичному коледжі .

В холі на першому поверсі цього закладу була організована виставка – продаж кращих зразків різноманітних, прекрасних виробів майстринь  «Оберігу» та майстра з бісероплетіння Романа Зуба, який виручені кошти від продажу жіночих прикрас завжди передає на допомогу військовим. Майстрині, що представляли цю виставку (пані Роменська Наталя та Гольц Тетяна) зустрічали учасників та гостей конференції в українському національному одязі, тому атмосферність українства відчувалась вже з порогу.

В цей час на другому поверсі проводились слухання виступів студентів та викладачів різних учбових закладів Бахмуту та інших міст. Одним з членів журі була наша пані Світлана Кравченко. Тематика робіт була дуже різноманітна та актуальна.  В кожній доповіді відчувалася велика, серйозна та кропітка праця авторів та їх наукових керівників.

Особливо запам’ятався своєю новізною та яскравістю виступ «Слово любові до вишиванки» студентки медичного коледжу Яхонтової Ганни, переможеці  у номінації: «За яскраво виражену патріотичну спрямованість теми і активну життєву позицію».

Впродовж презентації своєї роботи вона демонструвала український народний стрій з колекції майстерні «Оберіг», а також фото на екрані про культурні заходи, в яких сама приймала участь,  присвячені Дню вишиванки та міста, починаючи з 2016 року. Одночасно виступ супроводжувався виставкою світлин  українців в національному одязі «Генетичний код  Бахмуту», що розташувалася на стіні вздовж аудиторії та справляла надзвичайне враження на гостей та учасників конференції.

Викладачу суспільних наук Літвін Т.В. від ГО «Бахмут Український» була вручена подяка за співпрацю у національно-патріотичному вихованні молоді та література для бібліотеки коледжу, яку презентувала пані Кравченко Світлана.

Ось так поступово і наближаємо українську культуру до молоді через заходи в учбових закладах,  участь у них та популяризуючі ті заходи, що  відбулися раніше, або будуть проводитись. Все буде Україна!