В Бахмуті пройшла акція "Притулок переїжджає до виконкому"

В Бахмуті пройшла акція "Притулок переїжджає до виконкому"

Акція, що ініціювали волонтери Товариства по захисту тварин “Лада”, пройшла вдало: щоб не отримати нове місце перетримки тварин вже в приміщенні виконкому, чиновники підписали меморандум про спільні дії. 

Волонтери, до яких приєдналися представники майже всіх  не дуже зручних для влади ГО, привезли до приміщення виконкому декілька кліток з тваринами, що перебувають на майданчику під опікою “Лади”. Майже всі присутні були з плакатами, де були викладені основні проблеми, вирішити які зоозахисники вже не сподівалися. До акції приєдналися звичайні городяни, які дізналися про пікет з соцмереж чи просто проходили повз. Під час проведення заходу для допомоги тваринам зібрали майже 500 гривень. Але це не було головним завданням, волонтери намагаються поставити вирішення питання безпритульних тварин в Бахмуті на цивілізований та прозорий рівень 

В результаті переговорів спеціальної групи, куди увійшли представники волонтерів та виконкому, було вирішено, що світло, якого не було на майданчику вже чотири роки, нарешті буде подано. З’ясувалось, що це відбулось прямо перед акцією. Допоможуть волонтерам і в питанні доставки води, яке раніш вирішувалось тільки за рахунок благодійників. 

Було вирішено, що в місті продовжиться програма стерилізації безпритульних тварин, а працівника комунального підприємства відправлять на курси, щоб він мав можливість якісно виконувати функції відлову, за які платить громада. Також письмово підтверджено працівниками виконкому, що жодних договорів з різноманітними “живодернями” в місті підписано не буде. 

Волонтери дякують всім, хто долучився до акції! Добре, коли разом. Але прикро, що задля привернення уваги до проблеми треба вдаватися до провокативних дій. Світло включили, але тільки після розголошення намірів про проведення акції, до цього чекали – чотири роки! І ще, на жаль, в керівництві міста досі існують певні засоби тиску: на керівників товариства намагались впливати через їхнє керівництво на роботі. Але, попри це, діалог відбувся, хоча і під голосний лай під виконкомом.