Бахмутським переселенцям надають безкоштовну правову допомогу

Бахмутським переселенцям надають безкоштовну правову допомогу

Переселенцям Бахмута пропонують звертатися за допомогою до юристів та моніторів благодійного фонду “Право на захист”.

Благодійний фонд «Право на захист» – українська благодійна організація, що працює у тісному співробітництві з глобальною неурядовою організацією HIAS. Діяльність БФ«Право на захист» спрямована на захист і дотримання прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО), біженців та осіб без громадянства.

Основні напрямки роботиу сфері внутрішнього переміщення

  • надання широкого спектру безоплатної правової допомоги ВП та особам, щопостраждаливнаслідокконфлікту.

 

Зокрема, переселенці можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу з таких питань: реєстрація ВПО, адресна допомога ВПО, соціальні/пенсійні виплати, одержання документів, що посвідчують особу, одержання інших видів документів, в тому числі актів громадянського стану, свобода пересування, сімейні питання, працевлаштування/економічна активність, доступ до житла/землі/власності, громадянські права та свободи, доступ до послуг (освіта, медицина тощо), кримінальне право та адміністративні правопорушення, гендерно-обумовлене насильство.

  • моніторинг ключових проблем і тенденцій в сфері внутрішнього переміщення;
  • адвокаційна діяльність, в рамках якої правові аналітики та експерти з адвокації вивчають нові законодавчі та політичні ініціативи, а також можливості удосконалення чинного законодавства і політики щодо внутрішньо переміщених осіб;
  • нарощування потенціалу уряду та громадянського суспільства з метою сприяння реформам у сфері внутрішнього переміщення, а також розвитку стратегічного діалогу між державними органами та громадянським суспільством.

Адреса офісу у м. Слов`янськ: вул. Шевченка, 2-А, тел.: +38 (050) 787 49 50, офіс працює із понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00.

Крім того, юристи Проекту проводять регулярні виїзні групові правові сесії та індивідуальне консультування у населених пунктах на підконтрольній Уряду України території.

В Бахмуті юристи вас чекають за адресою: вул. Незалежності, 83 . т. 050-707-55-15, 066-880-84-22