Замість "Не забудем, не простим" – тільки "Ніколи знову"!

Замість "Не забудем, не простим" – тільки "Ніколи знову"!

Чим більше років минає з часів Другої світової, тим меньш залишається учасників війни. Але для виховання наступного покоління дуже важливо, щоб про цю війну не забували, навіть якщо про війну школярам розповідатимуть ті, хто бачив її дитячими очами. Бо особливо у нашому регіоні дуже важливо усвідомити, що найголовніше, щоб “Ніколи знову!”

встреча ветеранов 6.05 080

Напередодні Дня Перемоги  в школі № 18 відбулася зустріч ветеранів війни і праці, дітей війни. Це ті самі свідкки, на початку життя яких лунали постріли та вибухи. Актова зала була заповнена, присутні вітали один одного з прийдешнім святом, раділи зустрічі. Багато з них вже полишили роботу, де мали друзів та знайомих, тому  для них дуже важливе спілкування.

встреча ветеранов 6.05 023

– Зі сцени лунали пісні воєнних років, про Перемогу і про мир. В концерті брав участь театр Моди. Майбутні козаки показали брейк-данс. Зустріч завершилася за святковим столом. Кожний присутній отримав букет квітів, – розповіла волонтер “Бахмута Українського”, яка була присутня на святі. 

встреча ветеранов 6.05 037

 

Важливо, що лейтмотивом таких зустрічей є все ж таки пам’ять та жага до миру, а не гасла про ненавість та агресію, що розповсюджується територією сусідньої держави-агресора та, на превелику жаль, на землях України, які зараз є окупованими. 

встреча ветеранов 6.05 054