"Бахмут Український" презентував репродукції картин батька бійця та фото, які вже стали історією

"Бахмут Український" презентував репродукції картин батька бійця та фото, які вже стали історією

В одном з підрозділів ЗСУ, які дислокуються у Бахмуті, волонтери “Бахмута Українського” відкрили пересувну виставку репродукцій картин художника Анатолія Васильчука- батька артилериста  26 бригади, який рік тому виходив з-під Дебальцевого саме в наш Бахмут. 

DSCN0758

Волонтери, які до цього вже допомогли створити у підрозділі бібіліотечку, презентували ще фотовиставку щодо подій у Бахмуті, які вже стали історією.

DSCN0752

Вони розповіли бійцям також про формування волонтерського руху на Донбасі.  

DSCN0760

Бійці слухали  спогади місцевих мешканців про початок “руської весни”, спротив бахмутчан, початок бойових дій, визволення міста. 

DSCN0754

Волонтери та бійці мали змогу поділитися думками про майбутне руху за визволення Донбасу, а також разом заспівали гімн України. 

Гимн

Досьє художника: 

Васильчук Анатолій Якович

Народився 23 лютого 1959 року в с. Карпівці Летичевського р-ну Хмельницької області. Закінчив школу та одночасно художню школу, в 1976 році поступив в Одеський державний педегогічний інститут ім. К. Д. Ушинського на художньо-графічний факультет. З 1980 по 1982 р. служив в армії в м. Лієпая в Латвії. У 1982 році працював проектантом в художньо-виробничому комбинаті. Згодом заснував та очолив один з перших у місті Хмельницькому проектно-дизайнерський кооператив «Волошка». Однією з найкращих робіт є дизайнерське оформлення заводу «Пригма-Пресс» та філії «Промінвестбанка» у рідному місті. У 1995 році відкрив першу в місті приватну благодійну картинну галерею «Мамай». У тому ж 1995 році створив ПФ «БУД-АРТ», яка займається художнім проектуванням інтерь”єрів і реалізацією керамичної плитки. В 2002 році став переможцем щорічного конкурсу «Людина року» в номінації «За профессіоналізм». За 18 років діяльності, очолювальна ним ПФ «БУД-АРТ» за плідну роботу була багаторазово відзначена дипломами і сертифікатами «Партнер року» та «Лідер експорту»; номінант національних бізнес-рейтенгів, нагороджений знаком «Зірка Економіки України» ІІІ ступеню та «Європейська якість». Одружений, має сина та доньку. Як творча людина любить рибалити, гарну природу, збирати гриби, мандрувати, а також займається художньою фотографією та живописом.