Від Жовкви – до Бахмута: палітра об’єднання

Від Жовкви – до Бахмута: палітра об’єднання

У виставочному залі краєзнавчого музею відкрилась унікальна виставка, у якій поєднали картини бахмутських та львівських митців. 

выставка1

Це вже своєрідна “відповідь”: 5 лютого картини наших художників виставлялися у Жовкві, у старовинному замку. Тепер об’єднуюча палітра розквітла для бахмутчан. 

выставка2

Організатори розповіли, що збирати картини для мандрів у зону АТО було важко, бо страх війни – шалений, а військові дії  загрожує не тільки людям! Але виставка вийшла, картини приїхали дуже цікаві: бо у творчості львівян намішано багато европейських художніх шкіл.  

выставка3

На презентації, попре приємну живу музику від майстрів гитари, точилися гарячі дискусії щодо культурного обміну та об’єднання через мистецтво: нажаль, проекти такого масштабу стали можливими тільки після початку війни на сході країни.

выставка4

Присутні казали, що саме так треба руйнувати міфи та стереотипи щодо “некультурного Донбасу” чи “відокремленного Львова”. 

выставка5

“Бахмут Український” запрошує бахмутчан та гостей міста на виставку, щоб відчути єдність нашої країни, відображену у багатій палітрі. 

выставка6

выставка7

выставка8

выставка9

выставка10